Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرق نوشت:‌ درگیری مرزی هفته گذشته میان مرزبانان ایرانی و نیروهای طالبان در منطقه مرزی نیمروز بار دیگر موضوع حساسیت‌برانگیز دیوارکشی مرزی را به افکار عمومی کشاند.   درحالی‌ که دیوارکشی در مرزهای شرقی کشور به‌ویژه در مرز افغانستان توسط ایران و دیوارکشی مرزی توسط ترکیه در مرزهای شرقی آن کشور یعنی مرز با ایران به واقعیت مبدل شده و در بخش وسیعی از مرزها به انسداد ارتباطات مرزی مبدل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  1- در اینکه در دهه 80 خورشیدی دیوارکشی به دلایل امنیتی و با صرف هزینه‌ها و بودجه و پول فراوان آغاز و سپس تکمیل شده است، نمی‌توان با اصل آن در شرایط موجود مخالفت کرد. هرچند مسئولان عالی‌رتبه استانی در سال‌های گذشته مخالفت خود با این روند را رسانه‌ای کرده بودند، اما در شرایط حاضر باید پرسید که چرا دیوار مرزی با افغانستان به شکلی ساخته شده که صدها هکتار از اراضی کشاورزی و زمین‌های مردم و خاک کشور در آن سوی دیوار قرار گرفته است؟   اگر موانع طبیعی مثلا بستر رودخانه موجب چنین اقدامی شده آیا با کاری کارشناسی‌شده امکان میله‌گذاری مرزی و مشخص‌کردن حدود مرزهای کشور در سال‌های اخیر میسر نبود؟ چرا این اقدام به‌درستی صورت نگرفته است؟ یکی از مسئولان محلی درباره رویداد اخیر توضیح می‌دهد که: «ماجرا از این قرار است که در سال‌های گذشته در داخل خاک ایران و در چندصدمتری مرز با افغانستان دیوارهایی برای مقابله با قاچاقیان و اشرار کشیده می‌شود؛ امروز برخی از کشاورزان ایران با عبور از این دیوارها ولی در داخل مرزهای ایران حضور داشته‌اند، اما به‌واسطه وجود این دیوارها نیروهای طالبان تصور می‌کنند که به مرز آنها تجاوز شده است».   اگر میله‌گذاری مرزی صورت گرفته بود، با تغییر ساختار قدرت در افغانستان آیا هر گروه جدیدی که در افغانستان حاکم شوند متوجه حدود مرزهای دو کشور نخواهند شد؟ بنابراین ضروری است برای پیشگیری از رویداد مشابه و نیز حفاظت از جان ایرانیان و نیز پیشگیری از هر نوع ادعای سرزمینی توسط گروهی که به قواعد دنیای امروز چندان آشنا نیستند و به آن نیز باوری ندارند، در جایی که از نظر فنی میسر است، دیوار تخریب و به نقطه صفر مرزی برده شود و در دیگر نقاط، میله‌گذاری مرزی شود و حدود دقیق مرزهای کشور در مرزهای شرقی و غربی مشخص شود.   البته برخی گزارش‌های تأییدنشده نیز حاکی است چنین مشکلاتی در مرزهای غربی نیز بروز کرده و برخی اماکن مرزبانی ایران و ترکیه به دقت درون مرزهای دو کشور جایابی، مکان‌یابی و تعریف نشده و ضروری است کارشناسان و مسئولان امر دراین‌باره هم روشنگری لازم را داشته باشند و در صورت درستی این ادعا، برای حفظ تمامیت سرزمینی کشور با دقت و جدیت اقدام کنند تا دیگر نیروهای طالب و دیگران به خود اجازه ندهند نسبت به خاک ایران ادعایی داشته باشند.   2- با توجه به اینکه بخش زیادی از زمین‌های کشاورزی و حتی مزار شهدای کشور در آن سوی دیوار مرزی با افغانستان قرار گرفته است، برای ارائه تسهیلات به کشاورزان و اهالی منطقه اقدامات لازم تأمینی انجام شود و در صورت نیاز با جدیت از جان و منافع ایرانیان دفاع صورت گیرد. تسهیل تردد مردم منطقه در تمام ساعات شبانه‌روز از درخواست‌های کشاورزان منطقه است که باید مورد توجه قرار گیرد.   3- دیوار مرزی افزون بر کارکردهای امنیتی و پیشگیری محدود از وقوع اقدامات تروریستی، قاچاق و تردد غیرمجاز می‌تواند اثرات مخرب دیرپایی بر محیط زیست داشته باشد. فرسایش یا تغییر اکوسیستم و برهم‌زدن چرخه هیدرولوژیک و اثرات تخریبی بر آبراه‌ها و گذرگاه‌های آبی، به‌خطرافتادن حیات جانوری از طریق موانع برای جابه‌جایی جانوری و تخریب زیستگاه‌های حیوانی و به دو نیم کردن تنوع زیستی در دو سوی مرز و حتی اثرات منفی بر گردشگری ازجمله مسائلی است که در پی احداث دیوار مرزی می‌تواند محیط زیست، زندگی و سلامت شهروندان را تحت تأثیر قرار دهد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دیوار مرزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۳۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود

وزارت دفاع طالبان با رد ادعای ارتش پاکستان مبنی بر نقش افغانستان در ناامنی‌های این کشور گفت داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع حکومت طالبان در بیانیه‌ای اظهارات ارتش پاکستان مبنی بر اینکه حمله به مهندسان چینی در خیبرپختونخوا در افغانستان طراحی شده بود، را ادعایی غیرمسئولانه و به دور از واقعیت خواند.

بیانیه افزود: خیبرپختونخوا در منطقه‌ای قرار دارد که تحت پوشش شدید امنیتی ارتش پاکستان قرار دارد، هدف قرار دادن اتباع چینی در آنجا نشان دهنده ضعف ارگان‌های امنیتی و یا دست داشتنم آنها در این حمله است که در هر دو صورت مسئولیت آن متوجه پاکستان می‌شود.

«عنایت‌الله خوارزمی» سخنگوی وزارت دفاع طالبان اظهار داشت: ما انگشت انتقاد گرفتن به‌سوی افغانستان در قبال چنین واقعات را تلاش ناکام به هدف جلب و توجه از حقایق می‌دانیم و به‌شدت رد می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امارت اسلامی دراین‌باره به چین اطمینان داده و آنها نیز از این حقیقت آگاه شده‌اند که افغان‌ها در چنین موضوعاتی دخیل نیستند.

کشته شدن بیش از 400 نفر توسط داعش در افغانستان و پاکستاناتهام افغانستان به پاکستان در همکاری با داعشرسانه افغان: حضور گسترده داعش در پاکستان تهدید بزرگی برای افغانستان و منطقه است

خوارزمی افزود: ما مواردی داریم که خوارج داعشی از خاک پاکستان وارد افغانستان شده و از خاک پاکستان علیه خاک ما استفاده شده و رویداد از آن کشور طرح‌ریزی می‌شود. پاکستان باید دراین‌باره پاسخ دهد.

سخنگوی وزارت دفاع طالبان در انتها نوشت: ما ثبات و امنیت پاکستان را به نفع افغانستان و منطقه می‌دانیم و به برادری و روابط حسن میان مردم افغانستان و پاکستان همچنان باور داریم.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مصوبات شورای ساماندهی مبادلات مرزی آذربایجان غربی اجرایی شود
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان افغانستان
  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند